Sotade ögon




Tänkte lägga upp en snabbguide till sotade ögon efter en request :) Använder iphonen som kamera idag igen.
Det är lite meckigare att använda den andra kameran och jag skulle egentligen pluggat italienska nu så jag har ont om tid idag ;)

Jag föredrar just nu bruna sotningar franför svarta, brun känns lite softare och svart kan bli lite väl hårt ibland.

Först tänkte jag visa vad jag använder och vad man kan behöva.




Jag har en svart kajapenna, på min är det sudd i andra änden vilket är bra när man ska sudda ut den svarta kajalen. Funkar med tops oxå men det är lättare om kajalen har en sudd.
Svart mascara använder jag helst och jag gillar verkligen Max Factor's False lash effect mascara.

Jag har min palett från kosmetikan jag tar den bruna skuggan ifrån, det spelar ju mindre roll vilken brun skugga man har. Den vita skuggan är från MUS och är matt istället för shimmrig. Kan bli lite mycket om man har vit shimmerskugga under brynet också, men det är en smak-sak.

High tech lightern lägger jag på ögonlocket för att fästa skuggan och för att skuggan ska hålla längre samt för att få en så snygg färg som möjligt på skuggan. Som jag visade innan sätter sig färgen mer och ser mer pigmenterad ut om man har high tech lightern under än om man inte har det.


Till den bruna skuggan har jag en mindre skuggpensel. Jag har även en "suddpensel" som är rund, för att kunna sudda bättre. Det går med en vanlig borste med men det är betydligt lättare med den runda.
Jag har en lite större skuggpensel till den vita skuggan jag lägger precis under ögonbrynet som highlight.



Börja med att måla svart kajal längs övre och undre fransraden (man behöver inte vara noga med en liten och raklinje eftersom det ska suddas ut och läggas skugga ovanpå), samt inne i vattenlinjen och om man vill i vattenlinjen under övre fransraden. Fyll på med kajal i vattenlinjen efter ett tag om den släpper. Jag tycker nästan att man brukar behöva måla på det en gång och sedan lägga nytt efter ett par minuter fär att det ska sätta sig.
På denna bilden har jag lagt kajal och suddat kanterna lite.



Lägg sen på high tech lightern på locket och upp mot brynet.
Eftersom high tech lightern är lite fuktig så mättar man den med skuggan så "dutta" på och måla ut brun skugga på ögonlocket och ovanpå den svarta kajalen, även under den undre fransraden.
Alltså överallt där du har målat svart kajal.
Men självklart inte inne i ögat i vattenlinjen, haha ;) 

Börja sen med att sudda kanterna av den bruna skuggan.
Sudda uppåt och inåt, eller hitta den teknik som passar dig.




När du suddat ut kanterna så ser det ut ungefär såhär (man kan sudda i evigheter ibland innan man är nöjd men även detta är lättare med high tech lightern under):



Sen när kanterna är utsuddade så lägger jag på vit skugga under brynet för att highlighta och "lyfta" brynet. Det gör gärna att man ser lite piggare ut.



Därefter är det dags att böja ögonfransarna med en fransböjare, vill man inte det så målar man på svart mascara direkt.

Sen är det klart!



Good luck!
 


Smurf-ljus :)



En blå skuggkombo från veckan. Bildkvalietén är inge bra men får duga!


Idag blev det en klassisk brun sotning




High tech lighter

Bara för att visa... Samma svarta ögonskugga på bägge ställena men med och utan high tech lighter från Make Up Store.
Liiite skillnad ;) Ögonskuggan sitter hela dagen med high tech lightern under.


"Smurfmasken" från M.U.S!




Här är ansiktsmasken jag skrev om tidigare, har testat den ett par ggr och den är jättebra! Det är en lermask i mycket blå färg som lugnar huden och rengör porerna. Man ser verkligen skillnad efter första gången.
Tok-rekommenderas! ;) 210 kr på Makeup store, inte jättebilligt men den är dryg och kommer hålla länge.
Så det jämnar ut sig, engångs-masker på typ H&M kostar ju en sisådär 20 kr, efter 10 sånna är man uppe i detta priset och denna tuben kommer lätt hålla det dubbla, minst. Åh vilket bra köp! :)
Ps. Eftersom det inte finns en Makeup Store affär i khamn så kan man antingen shoppa denna på M.U.S i kristianstad (närmst från khamn) eller beställa den på kicks.se...



Enchanted forest makeup

Riktigt snygga bilder och sjukt inspirerande!




















Bilderna är från google.

Pluggdagar ;)







Haha! Denna sista var när vi på skoj skulle ta en bröllopsbild medan vi gjorde bröllopssminkningen.
Hoho plastblomma och allt, äkta lyx ;)



How can we dance when our earth is turning?




Här är en rosa och en guldig variant från shimmerpaletten.






What's your age?

Olika åldrar kräver olika hudvårdsrutiner. Det kan vara rätt knepigt att veta hur man bäst tar hand om sin hy när det finns en miljon olika tips och artiklar och oftast ändras de vecka för vecka. Jag tänkte skriva en liten snabbguide om hur man kan tänka när man ska ha rätt hudvårdsrutin beroende på ålder.
(Dessa tips är vad jag har lärt mig och det finns säkert andra bra tips oxå :))

I 20 års åldern - Det handlar om att förebygga. Tänk på att använda någon typ av solskyddsfaktor i ansiktet.
Glöm produkter som anti-age, det är förtidigt. Satsa på bra rengöringsprodukter och fuktkrämer som passar din hudtyp.

I 30 års åldern -  I 30 års åldern minskar vår produktion av kollagen som gör att huden förlorar lite av sin "fasta form" :)Det kan vara bra att göra en peeling då och då för att få bort döda hudceller, dock max en gång i veckan. Och endast en peeling som man ska ha i ansiktet, om du tar en peeling som du använder till resten av kroppen så har den alldeles för stora "korn" som kan skada den känsliga huden i ansiktet.
Investera gärna i en bra nattcreme som återfuktar din hud.

I 40 års åldern - En och en annan rynka har nog dykt upp vid det här laget? Mycket beror såklart på generna och levnadssättet, men de flesta kan ana lite djupare linjer i ansiktet eller en och en annan pigmentsfläck.
Nu kan det vara bra att skaffa lite starkare anti-rynk produkter och även något som kan ta hand om pigmentsfläckar. Gör en ansiktspeeling en gång i veckan.

I 50 års åldern - Huden har blivit slappare i ansiktet. Det finns rekommendationer om att använda krämer som innehåller copper peptide under natten, som ska bromsa slappheten en aning. Man kan även känna sig torr och lite flagig i huden, sök bland krämerna efter en prokut som stämmer överrens med din ålder och din hud.

I 60 års åldern - Man kan märka att huden har tappat en del av sin egna volym och mörka ringar under ögonen kan uppstå. Satsa på en bra ögonkräm! Det finns många att välja mellan, kolla efter den som passar din ålder och som är anti-rynk.

Tänk på att huden behöver fukt! Alllra helst när man blir äldre. En fuktgivande och uppstramade kräm kan göra mycket. Och glöm inte att använda hög (30) solskyddsfaktor i ansikte, på halsen och dekotellaget när du vistas i solen. Många foundations innehåller solskyddsfaktor 15-20.














Infokälla: utb-leep, skönhetsbibeln, egen erfarenhet.
Bild lånad från google.