What's your age?

Olika åldrar kräver olika hudvårdsrutiner. Det kan vara rätt knepigt att veta hur man bäst tar hand om sin hy när det finns en miljon olika tips och artiklar och oftast ändras de vecka för vecka. Jag tänkte skriva en liten snabbguide om hur man kan tänka när man ska ha rätt hudvårdsrutin beroende på ålder.
(Dessa tips är vad jag har lärt mig och det finns säkert andra bra tips oxå :))

I 20 års åldern - Det handlar om att förebygga. Tänk på att använda någon typ av solskyddsfaktor i ansiktet.
Glöm produkter som anti-age, det är förtidigt. Satsa på bra rengöringsprodukter och fuktkrämer som passar din hudtyp.

I 30 års åldern -  I 30 års åldern minskar vår produktion av kollagen som gör att huden förlorar lite av sin "fasta form" :)Det kan vara bra att göra en peeling då och då för att få bort döda hudceller, dock max en gång i veckan. Och endast en peeling som man ska ha i ansiktet, om du tar en peeling som du använder till resten av kroppen så har den alldeles för stora "korn" som kan skada den känsliga huden i ansiktet.
Investera gärna i en bra nattcreme som återfuktar din hud.

I 40 års åldern - En och en annan rynka har nog dykt upp vid det här laget? Mycket beror såklart på generna och levnadssättet, men de flesta kan ana lite djupare linjer i ansiktet eller en och en annan pigmentsfläck.
Nu kan det vara bra att skaffa lite starkare anti-rynk produkter och även något som kan ta hand om pigmentsfläckar. Gör en ansiktspeeling en gång i veckan.

I 50 års åldern - Huden har blivit slappare i ansiktet. Det finns rekommendationer om att använda krämer som innehåller copper peptide under natten, som ska bromsa slappheten en aning. Man kan även känna sig torr och lite flagig i huden, sök bland krämerna efter en prokut som stämmer överrens med din ålder och din hud.

I 60 års åldern - Man kan märka att huden har tappat en del av sin egna volym och mörka ringar under ögonen kan uppstå. Satsa på en bra ögonkräm! Det finns många att välja mellan, kolla efter den som passar din ålder och som är anti-rynk.

Tänk på att huden behöver fukt! Alllra helst när man blir äldre. En fuktgivande och uppstramade kräm kan göra mycket. Och glöm inte att använda hög (30) solskyddsfaktor i ansikte, på halsen och dekotellaget när du vistas i solen. Många foundations innehåller solskyddsfaktor 15-20.














Infokälla: utb-leep, skönhetsbibeln, egen erfarenhet.
Bild lånad från google.




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


Blogg:


Kommentar: